zaterdag 30 augustus 2014

Curry met kikkererwten en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen



  • Handje (±5 g) verse korianderblaadjes + extra voor decoratie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter verse gemberwortel, geschild
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel koriander
  • ¼ eetlepel komijn
  • ¼ eetlepel kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepel water
  • 3 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 g zoete aardappels, geschild (of gewone aardappels)
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 1 klein blikje tomatenpuree

  • Meng de koriander, knoflook, gember, specerijen, water en 2 eetlepels van de olie in een keukenmachine of met een staafmixer. Hiermee maak je zelf een currypasta. Je kan ook een kant en klare pasta gebruiken voor een snelle curry.

    Snijd de ui, paprika en aardappels in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui en paprika. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Voeg de aardappel en uitgelekte kikkererwten toe, samen met de tomaten puree en ±500 ml water. Laat dit 25 minuten zachtjes doorkoken. Voeg op het bord de verse koriander toe. Serveer met couscous of rijst.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen