dinsdag 22 april 2014

Risotto met groene asperges en zalm

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt in bouillon gekookt en tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd.

Groene asperges zijn groen omdat ze boven de grond zijn gegroeid. Witte asperges zijn onder de grond gegroeid en zijn wit omdat ze de zon niet hebben gezien. Groene asperges hoef je niet te schillen en het lekkerste zijn ze als ze beetgaar zijn gekookt of gegrild. 

Ingrediënten voor2-4 personen
3 el vloeibare margarine

Laat de zalm op kamertemperatuur komen.

Snijd de onderkant van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de aspergestukjes 4 minuten in water met zout beetgaar. Verwarm in een grote pan de margarine. Pers de knoflook erbij. Pel en snipper de sjalot/ui en voeg het in de pan. Voeg na 5 minuten de risotto rijst toe en bak even 2 minuten zachtjes mee. Roer alles goed door.
Voeg de wijn toe en laat de rijst de wijn volledig opnemen. Dan beetje bij beetje steeds wat bouillon toevoegen, onder voortdurend roeren. Wacht met toevoegen tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen.

Bak ondertussen de zalm in ongeveer 3 minuten per kant mooi roze in een pan, grill of oven. Laat daarna even rusten.

De aspergestukjes toevoegen aan de risotto en nog even meepruttelen. Op smaak brengen met zout en verse peper. Meng tenslotte de Parmezaanse kaas door de risotto en serveer het gloeiend heet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten