vrijdag 2 mei 2014

Pasta met garnalen en room

Voor 2 personen heb je nodig:

Ongeveer 20 grote rauwe garnalen/scampi's
Halve ui
1 teen knoflook
Flinke scheut ml witte wijn
100-150 ml room
Halve visbouillontablet
Kopje diepvriesdoperwten
Scheutje citroensap
Platte peterselie
Pasta naar keuze

Snipper de ui en knoflook.  Verwarm wat (room)boter in een pan en bak de garnalen aan elke kant 1 minuut. Haal ze uit de pan.



Bak in de overgebleven boter de ui en knoflook 1 minuut. Blus af met een flinke scheut witte wijn (ong 50 ml). Voeg een flinke scheut water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door. Voeg nu de room toe. Kook intussen de pasta gaat. Ik serveerde er tagliatelle bij maar spaghetti kan ook. Voeg een scheutje citroensap toe.
Laat de saus nu zachtjes inkoken. Dit duurt niet lang dus blijf bij de pan. Voeg de garnalen en de doperwten toe en gaar nog even goed door.



Roer de pasta door de garnalen en bestrooi met peterselie.  Serveer direct.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen