vrijdag 26 september 2014

Tagliatelle met pastinaak en bacon

Voor 4 personen heb je nodig:
450-500 gr tagliatelle
12 plakken pancetta of bacon in stukjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 handen Parmezaansse kaas, geraspt
4 klonten margarine
1 hand verse rozemarijn of tijmblaadjes
 2-4 pastinaken (afhankelijk van dikte, maar beter meer dan te weinig), geschild en in dunne reepjes gesneden.

Neem een ruime koekenpan of wok. Smelt de helft van de boter en bak de plakjes pancetta of bacon wat uit.
Zet het water voor de pasta op.
Voeg de reepjes pastinaak en knoflook toe aan het spek. Doe de kruiden erbij. Bak/stoof op laag tot middel vuur terwijl je de tagliatelle kookt. De pastinaakreepjes moeten gaar/zacht zijn. Eventueel een scheutje water toevoegen en nog wat boter.
Giet de pasta af, bewaar een kopje water.
Meng de pasta met de inhoud van de koekenpan. Roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. En als het te kleverig is, wat van het kookwater erdoor roeren.

Bron: Jamie Oliver












Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen