vrijdag 5 september 2014

Tapas: Albondigas; Spaanse gehaktballetjes


Ingrediënten

450 gr mager lamsgehakt of half om half gehakt
1 ei
3 geperste teentjes knoflook
4 eetlepels fijngesneden platte peterselie
½ theelepel nootmuskaat
zout, peper
2 ontkorste plakjes witbrood
2 eetlepels rode wijn
3 eetlepels olijfolie
1 fijngesneden ui
1 blik tomaten in blokjes -
1 dl kippenbouillon (van tablet)

Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Voeg paneermeel toe als het te nat is. Vorm van het mengsel ter grote van een pingpolbal.

Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ± 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.

Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen