Wat heb je nodig voor 1 persoon?
2 puntpaprika (dit waren hele grote, neem anders 4 kleine)
4 trostomaten (kleine)
2 teentjes knoflook
1 sjalot of kleine ui
Half tuinkruiden of groente bouillonblokje
Halve tl paprikapoeder
1 bosuitje
Fruit in wat olijfolie de fijngesneden ui en knoflook. Snij de paprika en tomaten in stukjes en voeg toe. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen. Voeg het halve bouillonblokje en de paprikapoeder toe. Voeg ook een kopje water toe en laat het nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg de in ringen gesneden bosui toe en laat nog 1 minuutjes pruttelen. Bewaar wat bosui voor garnering.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Doe nu doe soep door een zeef en vang hem op. Zo blijven alle pitjes van de tomaat en velletjes achter en krijg je een egale soep. De pulp die overblijft kun je eventueel nog door de pastasaus doen. Verwarm de soep nog even en maak nog op smaak met wat peper. Garneer als je dat wilt nog met bosui en verse basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten