maandag 20 januari 2014

Oosterse noodles met zalm en broccoli

Dit recept zag ik al een tijdje geleden op de site van Chickslovefood. Ik maakte ook al eens de Thaise salade van hun site. Ook dit recept sprak me weer enorm aan. Wat een simpel recept, met pure smaken. Perfect! Ik heb er zelf nog wat ingrediënten aan toegevoegd.

Voor 2 personen
- 200 gram verse zalm in blokjes gesneden
- 1 broccoli, in roosjes gesneden en 3 min geblancheerd
- 150 gram noodles of mie
- 6 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels sesamolie
- Taugé naar smaak
- Verse koriander naar smaak
- Zwart en/of wit sesamzaad

Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Verhit de olie en bak de broccoli een paar minuutjes op hoog vuur. Voeg daarna de zalmblokjes toe en bak het geheel tot de zalm net niet gaar is. Voeg de Taugé toe en bak 1 min mee.  Schep de noodles door het geheel en besprenkel alles vlak voor het opdienen met de sojasaus en sesamolie. Afmaken met zwart en/of wit sesamzaad. Garneer met verse koriander en eventueel gebakken uitjes.



1 opmerking: