Ik ben gek op chili con carne. Ik vind het een echte herfst- en winterkost. Ik eet het vaak met rijst. Soms ook met zure room en zelfgemaakte guacamole erbij. Vandaag zonder rijst en met lekkere home-made guacamole.
Deze maaltijd is eenvoudig in te vriezen. Zo heb je altijd snel wat lekkers op tafel.
Dit recept is voor een flinke pan chili.
Ingrediƫnten
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
olijfolie
2 afgestreken theelepels chilipoeder
Halve verse rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn
zout en peper
ongeveer 450 gram rundergehakt
200 gram zongedroogde tomaten, in olie
2 blikken tomaten
1/2 kaneelstokje
800 gram kidneybonen, uitgelekt
Bereiding
Maal de uien en de
knoflook fijn in een keukenmachine en bak ze in een beetje olijfolie
zacht. Voeg het chilipeper, de verse peper, komijn en een beetje peper
en zout toe. Doe vervolgens het gehakt erbij en laat het al roeren
bruinbakken. Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine,
met net genoeg olie uit de pot, zodat zich een mooie pasta vormt. Doe
dit dan samen met de tomaten, het kaneelstokje en een glas water bij
het vlees. Voeg al dat nodig is peper en zout toe. Breng aan de kook en
leg het deksel op de pan. Op een laag pitje kan je het nu 1 1/2 uur
laten sudderen. Doe er 30 minuten voor het verstrijken van de kooktijd
de kidneybonen bij.
Ik had nog wat tortillawraps over en heb hiervan krokante chips gemaakt in de oven.
Snij de wraps in puntjes en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder. Bak in ongeveer 15 minuutjes op 200 graden goudbruin en knapperig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten