zaterdag 24 augustus 2013

Italiaanse mosselen







Ze zijn er weer! Voor de eerste keer dit jaar weer mosselen gekookt. Normaal kook ik ze op de Oosterse manier maar nu gaan we voor Italiaans. 

Ingrediƫnten voor 2 personen
2 kg mosselen
3 teentjes knoflook
1 rode ui
Tomatenpuree
Blik tomatenblokjes
Witte wijn, klein scheutje
Verse basilicum
1 bosui

Voor de salade
Rucola
Geroosterde pijnboompitjes
Kappertjes
Geschaafde parmezaanse kaas
Balsamicosiroop (aceto balsamico)
Olijfolie
Vers gemalen peper en zout

Spoel de mosselen goed af. Haal kapotte of open schelpen eruit en verwijder de grote baarden van de mossel.
Snipper de ui en snij de knoflook grof.  Fruit de ui en knoflook in een grote pan of wok. Voeg hierna de tomatenpuree toe en fruit kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en last even kort pruttelen. Voeg een scheutje wijn toe en breng op smaak met peper en zout.  Voeg de mosselen toe en roer goed. Laat nu koken tot alle schelpen goed open zijn.  Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de saus te dik is. Strooi voor het serveren de gesneden bosui en basilicum erover. 

Voor de salade leg je de rucola op een schaal. Verdeel hierover de kappertjes, pijnboompitjes, kaas, olijfolie, aceto en verse peper en zout.

Serveer met de salade en versgebakken ciabatta brood. Erg lekker om het brood in de saus te dopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten