Dit recept vind ik heerlijk in de zomer. Het liefst eet ik het met verse vis en verse schelp- en schaaldieren maar ik gebruik nu gewoon garnalen en zeevruchten uit het vriesvak.
Ingrediënten voor 4 personen
75-100 gr risottorijst per persoon
6 el olijfolie
1 chorizo in stukjes
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
1 zakje saffraan
Halve of 1 tl cayennepeper
1 liter kippenbouillon
100 ml witte wijn
Vis/garnalen/zeevruchten
150 gram diepvries doperwten
2 rode paprika in stukjes
Citroen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de chorizo 2 minuten. Fruit de ui en de knoflook er 3 minuten bij.
Schep de rijst erbij en laat 1 minuut meebakken. Voeg de saffraan, cayennepeper, bouillon en wijn toe. Ik gebruik niet gelijk de hele liter bouillon maar driekwart. Je kunt altijd bouillon toevoegen als de rijst droog staat.
Breng aan de kook en laat zachtjes ongeveer 30 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Voeg halverwege de paprika toe. Voeg na ongeveer 30 minuten de doperwten en de vis toe. Kook afgedekt nog ongeveer 5 minuten.
Serveer met partjes citroen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten