woensdag 11 september 2013

Entrecote met ansjovisdressing

Vandaag staat er een nieuw recept op de planning.


  • 2 entrecote of biefstukken
  • 2 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 bosuitje, in ringetjes of 1 eetl. gehakte bieslook
  • voor de ansjovisdressing:
  • 1 blikje ansjovisfilets uitgelekt
  • 2 teentje knoflook fijngehakt of geperst
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel gehakte peterselie
  • tagiatelle
  • courgette
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak eerst de dressing. Wrijf de ansjovis fijn en voeg de knoflook, olijfolie en peterselie toe. Zet de dressing apart. Snij de courgette in plakken en bestrijk met olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Gril ze in een grillpan en hou warm in de oven.

Bestrijk de biefstukken met de olie en strooi er zout en peper over. Schroei ze aan beide kanten dicht in een hete grillpan of koekenpan. Bestrijk de bovenkanten licht met mosterd. Zet het vlees daarna in het midden van de hete oven. Afhankelijk van de dikte voor rood vlees 4-5 minuten, voor rosé 7-8 minuten. Serveer de biefstukken op warme borden met de ansjovisdressing en bestrooi met bosui. Lekker met tagliatelle en geroosterde plakken courgette.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten