dinsdag 8 oktober 2013

Knolselderijstamppot

Vandaag eten we een echte herfstkost. Ik hou van de knolselderij!
Vorige week hebben we verse stoofperen geplukt in Buren. Deze passen goed bij dit recept. Dit recept kunnen wij met z'n vieren van eten. De kindjes vinden het heerlijk.

Begin met de stoofperen. Ik eet ze afgekoeld omdat ik de smaken dan beter vind.

Ingrediënten stoofperen
6 stoofperen
2, 5 el perensuiker
1 el kaneel
1 el vanilleextract
Scheutje witte wijn

Schil de peren en maak er partjes van. Vul de pan met water zodat de peren net onder staan. Voeg bovenstaande ingrediënten toe. Laat op heel laag vuur de peren garen met de deksel op de pan. De peren zijn gaar als ze mooi rood zijn. Dit kan wel 2 uur duren. 

Ingrediënten stamppot
1 knolselderij
500 gram aardappels
3 el verse tijm
350 gr rundergehakt
Ongeveer 10 zongedroogde tomaatjes 
3 el olie van de zongedroogde tomaatjes
100 ml kookroom light

Schil de aardappels en snij in stukken.  Schil de knolselderij en snij driekwart in grove stukken. Kook dit samen met de aardappelen en wat zout in 20 minuten gaar.
Snij de rest van de knolselderij in kleine blokjes. Verwarm de olie uit het blikje van de tomaatjes en bak het gehakt hierin rul. Voeg de knolselderij toe en laat 5 min zachtjes meebakken. Voeg de tijm, de in stukjes gesneden zongedroogde tomaat en een scheutje water toe. Stoof dit nog 5-7 minuten tot de knolselderij gaar is.
Zodra de aardappels dn knolselderij gaar is giet je deze af en voeg je de room toe. Laat het vuur zachtjes aan staan. Stamp alles fijn en maak op smaak met peper en zout. Geen opmerkingen:

Een reactie posten