maandag 21 oktober 2013

Lumpia Semarang

Dit heerlijke familierecept uit Indonesië heb ik van een kennisje. Ik ben blij dat ze het met mij wilde delen want ze zijn echt heerlijk.

- 1 pak loempiavellen
- olijfolie
- 3 grote sjalotjes
- 4 grote tenen knoflook
- 150 gram gepelde en ontdarmde garnalen
- 2,5 el gedroogde garnalen
- 2 bosuitjes
- 2 takjes selderij
- 200 gram kipfilet
- 250 gram bamboescheuten
- peper en zout naar smaak
- 2 el ketjap manis
- 1 el sambal oelek
- serveren met chilisaus.. of chilisaus met azijn mengen (proeven naar smaak)



Hak de kipfilet fijn in een keukenmachine. Maak het net zo fijn als kippengehakt. Doe het even in een schaaltje.
Doe de knoflook en de sjalotjes in de keukenmachine. Hak in kleine stukjes. De grote garnalen grof snijden en de gedroogde garnalen fijn, deze kan je beter niet in de keukenmachine doen..niet goed voor je mes en duurt langer dan met een gewoon mes snijden. Het lichtgroene en witte deel van de bosuitjes in reepjes en de selderij fijnsnijden.

Verhit wat olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten.
Doe de garnalen en het kippengehakt erbij en bak tot het gehakt rul is. Voeg de overige ingrediënten en 3 el water toe en roerbak ongeveer 10 minuten. De vulling laten afkoelen in een vergiet en daarna vouwen maar! Op YouTube kun je filmpjes vinden van loempia's vouwen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen