zondag 27 oktober 2013

Salsa saus en guacamole

Ingrediënten voor 1 flinke schaal
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 teentje knoflook
Halve rode peper
1 kleine (rode) ui
1/2 tl komijn
Sap van 1 limoen
1 tl papikapoeder
Zout


Zo maak je het
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van blenderen.

Verwijder de zaadjes uit de peper. Doe alle ingredienten in je keukenmachine en draai er een gladde saus van.
Hou je van wat meer textuur, dan kan je er voor kiezen om het te roeren in plaats van te mixen. Het uitje snipper je dan fijn en roer je door de tomatenblokjes. De knoflook en het pepertje hak je fijn en met een lepel roer je alles door elkaar.

Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 rijpe avocado
1 tomaat
1/2 uitje
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 limoen
1/2 tl komijn

Zo maak je het

Prak de avocado fijn met een vork.

Hak de knoflook en de ui en voeg dit bij de avocado.
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snij deze in kleine blokjes en voeg dit bij de massa.
Hak het halve pepertje fijn en voeg dit bij de avocado.
Voeg het limoensap toe en het komijn en meng het geheel goed door elkaar.

Serveer het bij een Mexicaans gerecht, tortillachips of taco's. De salsasaus is bijvoorbeeld ook lekker bij kip.







Nog een ander ideetje: 
Besmeer een koude wrap met de salsasaus. Leg er wat ijsbergsla en plakjes kipfilet op. Besmeer nog met wat guacamole. Rol op en serveer in stukjes als borrelhapje of lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen