zondag 29 december 2013

Donna Hay: Quinoa taboulé

Quinoasalade heb ik wel eens vaker gemaakt. Quinoa is ontzettend gezond. Toen ik dit lunchgerecht in Donna's boek zag wilde ik het gelijk maken. En eigenlijk had ik ook alles al in huis. Ik serveerde er pitabroodjes bij en wat baba ganoush,  dit recept heb ik gister op mijn blog geplaatst. 

Ik heb deze hoeveelheden gebruikt, wat genoeg was voor een lunch voor 2 personen.:

75 gram witte quinoa
150 ml bouillon (tuinkruiden,  kip of groente)
Handje verse bladpeterselie
Handje verse munt
Handje gesnipperde bieslook (had ik niet in huis)
Kleine tomaatjes (ik had er ongeveer 10)
1 tl citroenrasp
1 el citroensap
1 el olijfolie
Zeezout en zwarte peper
Feta 
Pitabroodjes of flatbread

Kook de quinoa zachtjes in de bouillon. Doe de deksel op de pan. Het heeft ongeveer 15 minuutjes nodig. Als alle vocht verdampt is nog 5 minuutjes laten staan. Laat de quinoa afkoelen. 

Overgiet een stukje feta met wat olijfolie en peper en zout. 

Hak de kruiden fijn en snij de tomaten in partjes. Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap. Meng de citroenrasp, kruiden, tomaatjes en dressing door de afgekoelde quinoa. Rooster de pitabroodjes of gebruik ander brood. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten