Met kerst serveer ik als lunch bietentaartjes. Ik maak er bruschetta's bij met bietenhummus. De hummus heb ik al gemaakt voor morgen dus ik kan dit recept al met jullie delen.
Ik eet het vaak op een cracker of een rijstwafel. Maar je kunt het bij veel gerechten eten.
De bietentaartjes kun je hier vinden.
Ingrediënten
300 gram kikkererwten uit blik uitgelekt
1 biet in blokjes
2 tenen knoflook in stukjes
4 volle eetlepels Tahin
1 klein scheutje olijfolie
het sap van anderhalve limoen
1 handje basilicumblaadjes
Halve tl limoenschil.
1 klein theelepeltje komijnpoeder
1 klein theelepeltje korianderzaad gemalen
Doe alle
ingrediënten in een blender, keukenmachine of gebruik de staafmixer. Draai er
een mooie roze, grove hummus van. Proef op
zout en peper en garneer met wat basilicumblaadjes en een extra partje
limoen.
Het recept komt van www.sarahaandekook.nl
De limoenschil is mijn eigen idee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten