Deze salade met Thaise dressing is echt heerlijk. Je kunt hem als lunch eten of ergens bij. Denk aan noodles of een lekker stukje zalm. De salade is vegetarisch maar je kunt hem makkelijk aanvullen met garnalen of kip (koud).
Ingrediënten voor 2 personen:
1 avocado in parten
1 mango, in parten
1 zakje gemengde bladsla
100 gram taugé
Halve rode ui in dunne ringen
Handje cashewnoten
Optie: Verse koriander en limoen
Voor de dressing:
2 el mayonaise
1 el fijngesneden (witte) ui
2 el fijngesneden verse gember
Halve teen knoflook
1 el tomtenketchup
1 el rijstazijn
2 el sojasaus
1 el water
1 el fijngesneden rode peper
De ingrediënten voor de dressing lijken er veel! Ik heb eigenlijk altijd alles in huis. Verse gember kun je enorm lang bewaren Je snijdt elke keer een stukje af. Rode peper heb ik in de vriezer. Zoals nu, heb ik een klein puntje nodig, breek ik gewoon en stukje van de bevroren peper af. Tipje: Rasp eens een bevroren peper over je gerecht. Waanzinnige pittige rode peper sneeuw ;)
Verdeel de sla op een bord. Leg er de parten avocado en mango op en verdeel er wat taugé over. Leg de rode ui erover.
Maak de dressing door alle ingrediënten met een staafmixer fijn te malen. Verdeel de dressing over de salade en garneer met cashewnoten. Ik ben zelf gek op limoen en koriander, dit past ook perfect bij deze salade. Garneer hiermee, als je dit lekker vindt.
Bron: Chickslovefood.nl
Gisteravond gemaakt en iedereen vond het heerlijk, dank voor dit recept! Die limoen en koriander moeten er wel bij, vind ik.
BeantwoordenVerwijderen