Ik ben gek op zongedroogde tomaatjes, semi-zongedroogde tomaatjes et cetera. Ik eet soms wel een potje per week. In de sla, in de pasta, als hapje.
Zelf maken stond al een tijdje op mijn lijstje.
Ingrediënten
Mini tros tomaten (of een andere lekkere soort, zoals cherry tomaten)
3 tenen knoflook
Peper en Zout
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Snij de tomaten in partjes en laat de zaadlijsten zitten.
Leg de tomaten op een bakplaat met bakpapier.
Kneus de tenen knoflook en leg deze tussen de tomaten.
Bestrooi de tomaten met peper en zout.
Sprenkel er wat olijfolie over.
Laat de tomaten gedurende 1,5 tot 2 uur drogen op 100 graden. Laat de oven op een kiertje staan. Kijk regelmatig tussendoor. De duur van het drogen ligt aan je oven.
Laat de tomaten afkoelen en doe ze samen met de knoflook in een schone pot.
Giet er olijfolie op en bewaar de tomaatjes in de koelkast.
De olie kan je naderhand weer bewaren, want daar zit een heerlijk aroma aan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten