Kip korma met mango en kikkererwten
Ik had al een paar maanden een pot korma-saus in de kast staan. Ik vond in de Allerhande een heerlijk recept!
Ingrediënten voor 4 personen (volgens Allerhande)
-
300 g kipfilet, in blokjes
-
4 el volle yoghurt
-
3 el zonnebloemolie
-
3 rode uien, in halve ringen
-
1 pot korma saus (400 ml)
-
1 mango
-
1 blik kikkererwten (400 g)
Doe de kip
in een kom en meng met de yoghurt. Laat 5 min. staan. Verhit
ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog
vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kip met de yoghurt toe en bak 3 min.
mee. Voeg de pot saus toe en breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur
10 min. sudderen. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees
van de pit. Snijd de mango in blokjes en voeg samen met de kikkererwten
toe aan de curry. Lekker
met verse koriander en naanbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten