maandag 10 maart 2014

Hazelnotenrotsjes

We kennen allemaal wel de pindarotsjes. Pindahoopjes met heerlijke melk- puur- of witte chocolade. Als je er eenmaal aan begint kun je niet stoppen met eten. De combinatie van hazelnoten en chocolade ben ik gek op. Het liefst met witte chocolade.  En zo ontstonden deze hazelnotenrotsjes. Het is een mond vol, letterlijk en figuurlijk!

Ingrediƫnten voor
60 gram hazelnoten,  ongezouten
75 gram chocolade naar keuze

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Laat ze afkoelen en hak ze in grove stukjes.



Zet een klein pannetje met een klein laagje water of het vuur. Zet hier een kom of schaal bovenop. Zorg dat de kom het water niet raakt. Doe de stukjes chocolade in de kom en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Dit heet au-bain-marie verwarmen.

Ga nu gelijk verder, anders stolt de chocolade weer. Vermeng de noten met de chocolade en maak 6 hoopjes, ofwel rotsjes. Laat de rotsjes zeker een uur opstijven in de koelkast.

Je kunt natuurlijk ook andere gezouten noten gebruiken.  Denk aan pinda's,  amandelen en macadamianoten.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen