zaterdag 22 maart 2014

Pompoen hummus

Na een keer bietenhummus te hebben gemaakt, was nu de pompoenhummus aan de beurt.

Ingrediënten voor een flinke bak
• 250 g flespompoen, geschild en in blokjes
• 1 teen knoflook, gepeld
• 1 el olijfolie
• 1 el sojasaus
• peper

• 200 g gare kikkererwten uit blik
• 2 tl tahin (sesampasta)
• het sap van 1/2 citroen
• 3 el olijfolie
• 2 tl komijn
• peper en zout
• 2 el yoghurt

Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal en roer er de olijfolie, sojasaus en peper door. Leg het teentje knoflook tussen de blokjes. Rooster de pompoen 20 à 30 minuten in de oven, of tot de blokjes zacht zijn. Roer na een kwartier alles goed door elkaar. Laat de pompoen afkoelen.

Doe de pompoen, het teentje knoflook en de overgebleven olie uit de schaal, de kikkererwten, de tahin, het citroensap, de olijfolie en de komijn in een blender. Mix tot je een gladde, smeuïge puree krijgt. Voeg beetje bij beetje water toe om de gewenste dikte te krijgen. Roer er tot slot de yoghurt door en breng op smaak met peper en zout.

Deze hummus smaakt lekker op getoaste broodjes, pita's of turks brood. Garneer eventueelmet wat cayennepeper en verse koriander.  Giet vlak voor het serveren een scheutje olijfolie over de hummus.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen