zaterdag 7 september 2013

Pasta met tonijn en courgette




Het is goed om niet elke dag vlees te eten. Daarom vandaag pasta met tonijn.

Ingrediënten voor 2 personen (kinderen eten er ook van mee)
Pasta naar keuze
Courgette
2 uien
3 tenen knoflook
Rode pesto, 4 el
Crème fraiche light, 1 bekertje
Verse peterselie
Blikje tonijn
Eventueel extra groenten zoals champignons

Snipper de ui fijn en fruit deze in een hapjespan. Ik bak tegenwoordig in kokosolie.  Dit haal je bijvoorbeeld bij een natuurwinkel. Kokosolie is de gezondste olie om in te bakken. Het verliest geen vitamines als het wordt verhit, bijvoorbeeld olijfolie doet dit wel.
Verder zorgt kokosolie ervoor dat vitamines en mineralen uit je voeding beter door je lichaam worden opgenomen.

Fruit de ui 3 minuten en pers de knoflook erboven. Laat even meefruiten. Zet ondertussen water op voor de pasta. Kook de pasta beetgaar. Ik gebruik volkoren pasta omdat dat gezonder is. 
Snij de courgette in blokjes en de champignon in partjes. Bak deze ongeveer 7 minuten zachtjes mee. Je ziet zelf wel wanneer ze bijna gaar zijn. Voeg dan de uitgelekte tonijn, de creme fraiche en de rode pesto toe. Goed roeren en zachtjes laten pruttelen. Maak op smaak met versgemalen peper en zout.  Snij een klein bosje peterselie fijn en roer erdoor. 

Serveer eventueel met geraspte (parmezaanse ) kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen