dinsdag 10 september 2013

Quinoa salade

Vaak heb ik helemaal geen zin om brood te eten als lunch. Ik probeer dan wel iets te eten wat veel vezels bevat.

Quinoa! Een redelijk nieuw product. Ik ben er blij mee. Het is heerlijk en je kunt er goed mee variëren.  Het is een zaadsoort. Enkele voordelen van quinoa: 

- Een goede werking van de darmen door de goede vezels 
- Meer energie door de vele mineralen en vitamine B2 
- Het verminderen van de kans op ziektes door de mineralen en antioxidanten. 
- Het verminderen van migraine aanvallen. Door magnesium ontspannen de bloedvaten in het lichaam en dit kan het aantal en de heftigheid van migraine aanvallen verminderen. Quinoa is een goede bron van magnesium, en daarom is het aan te raden om dagelijks quinoa toe te voegen aan je eten als je veel last hebt van migraine. 

Hier een recept voor een snelle voedzame salade.  Gebruik zoveel groenten als je wilt.

Ingrediënten voor 1 persoon
50-75 gram quinoa 
halve avocado
een paar cherrytomaatjes
stukje feta
2 eetlepels verse koriander
stuk komkommer 
eventueel olijven (had ik nu niet in huis)
klein stukje groentebouillonblokje
olijfolie
1 el citroensap
verse zwarte peper en zeezout

Maak de quinoa klaar zoals op de verpakking. Doe het stukje bouillonblokje erbij in het water. Laat de quinoa afkoelen. Snij alle ingrediënten en voeg dit bij de koude quinoa. Breng op smaak met olijfolie, verse zwarte peper en zout.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten