zondag 8 september 2013

Italiaanse sandwich met chorizo en paprikamayonaise

Het idee om deze sandwich te maken komt van een broodjeszaak in Utrecht. Hier haal ik in mijn werkweekend altijd een lekker stokbroodje met dit beleg.

Ingrediƫnten
Volkoren brood
Plakjes chorizo
Plakjes Italiaanse salami (het liefst salami Milano)
Geraspte Parmezaanse kaas
Mayonaise
Paprikapoeder
Geroosterde pijnboompitjes
Rucola
Rode ui

Rooster het brood in een broodrooster. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Snij de ui in dunne ringen.
Meng twee eetlepels mayonaise met ongeveer anderhalve eetlepel paprikapoeder. Roer goed. Besmeer de boterhammen met de paprikamayonaise. Beleg vervolgens met de chorizo, salami en rode ui. Verdeel er wat rucola en pijnboompitjes over. Druppel er nog wat paprikamayonaise over en verdeel de kaas erover. Leg de andere boterham erop en serveer het bijvoorbeeld zoals op mijn foto.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen