zondag 15 september 2013

Zalm met salsa verde

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 zalmfilets
  • 2 eetlepel arachide- of olijfolie
  • 2 teentje knoflook gehakt
  • 25 gram verse (platte) peterselie
  • 25 gram verse basilicum, munt en/of koriander
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 ansjovisfilets
  • 1 theelepel mosterd
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 citroen sap en rasp

Dep de zalmfilets droog. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Pureer voor de salsa verde de knoflook, groene kruiden, kappertjes, ansjovis en mosterd en giet de olijfolie er in een straaltje bij tot een dikke saus ontstaat. Voeg citroensap, -rasp en versgemalen peper toe. Rooster de zalm in een hete grill- of koekenpan 2-3 minuten per kant. Serveer met de salsa verde. Lekker met gebakken krieltjes en peultjes, sugarsnaps of wortel.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen