zondag 11 augustus 2013

Donna Hay: Gehaktballetjes met feta en aubergine
























 
Wat een prachtig kookboek is dit..het seizoenskookboek van Donna Hay. Vier seizoenen met gerechten, gesplitst in zoet en hartig.
Heerlijk, zo ook dit recept.

Ingrediënten gehaktballetjes
1 aubergine in fijne stukjes
2 el olijfolie
500 gram rundergehakt
Handje grofgehakte bladpeterselie
Handje grofgehakte munt
2 tn knoflook geperst
1 el citroenrasp
200 gram feta, verkruimeld
Zeezout en grof gemalen zwarte peper
1 el olijfolie extra
Partjes citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep aubergine goed door met olijfolie op een bakplaat. Bak in 30 minuten gaar en laat afkoelen.
Meng aubergine,  gehakt, peterselie,  munt, knoflook,  citroenschil,  feta, peper en zout goed door elkaar. Rol balletjes van een eetlepel mengsel. 
Verwarm de extra olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Doe ze daarna 5-6 minuten in de oven om te garen. 



















Ingrediënten tzaziki
Ongeveer 400 ml Griekse yoghurt
1 komkommer
2 el gehakte munt
2 tn knoflook geperst
1 el honing
1/2 tl gemalen komijn
Zeezout en grof gemalen zwarte peper

Schil de komkommer.  Rasp deze en doe in een zeef. Strooi wat zoit erop en laat zeker een uur uitlekken.  Knijp al het vocht eruit. Meng dit met de yoghurt, knoflook, munt, honing,  komijn, zout en peper. Laat goed koud worden in de koelkast. 

Ik at er pitabroodjes bij en serveerde er nog wat aubergine,  feta, rode ui en zongedroogde tomaatjes bij. 





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen