zondag 11 augustus 2013

Romige slasoep met Noordzeegarnalen

 

 Ik had nog wat kropsla over van van de week. Toevallig zag ik dit in het Jumbo tijdschrift staan. Dit is echt een aanrader, wat een heerlijke soep!

Ingredienten voor 4 personen
1 kropsla
25 gram roomboter
1 ui gesnipperd
500 ml  groentebouillon
75 ml (slag)room
100 gram Noordzeegarnalen
1 el verse bieslook of peterselie










Scheur de bladeren van de kropsla grof en was ze. Houd 4 blaadjes apart. Smelt de boter in een pan. Fruit de ui. Voeg de sla toe en laat de bladeren al omscheppend slinken in 3 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep 5 minuten zachtjes. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in een kom. Leg het blaadje sla erop en verdeel de garnalen erover. Garneer met bieslook of peterselie.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen