dinsdag 27 augustus 2013

Tomatensoep met balletjes

Ik at laatst heerlijke tomatensoep bij familie. Ik heb hem nagemaakt, en geserveerd met brushcettas.  Een gezonde en vullende maaltijd. 




Ingrediënten voor 2-4 personen
1 kilo romatomaten of trostomaten
1 bosje selderij
1 bosje peterselie
Rundergehakt
Maggi bouillonblokje
Versgemalen peper en zout
1 grote ui
1 of 2 teentjes knoflook

1 ciabatta
Parmaham of andere gerookte ham
6 el Olijfolie vermengd met 1 tn knoflook en peper en zout
Verse basilicum
Mozzarella

Verwarm in een pan wat olijfolie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook lichtbruin.  
Voeg de in stukken gesneden tomaten toe en laat een klein kwartiertje zachtjes meebakken. Snijdt de helft van het bosje selderij klein en voeg toe. Doe dit ook met de peterselie.  Zet het vuur uit pak een staafmixer of blender. Maar het mengsel fijn. Doe het mengsel in een fijne zeef met de pan eronder. Hier wordt de soep in opgevangen. Draai met een grote soeplepel rondjes in de zeef zodat er alleen droge pulp in de zeef achterblijft. 

Meng ondertussen het gehakt met peper en zout.  Eventueel kun je er een eitje en wat paneermeel door doen.  Maak kleine balletjes. 
Voeg deze toe aan de soep. Als de soep wat te dik is kun je water toevoegen.  Verkruimel het bouillonblokje boven de soep. 

Snijdt terwijl de soep zachtjes op staat de ciabatta in plakken en bestrijk met de knoflookolie. Bak de ciabatta gaar en bruin in de oven. 
Laat het wat afkoelen en leg er een plakje parmaham, een plakje mozzarella en edn blaadje basilicum op. Bestrooi met olijfolie en peper en zout.

Snij de overgebleven selderij en peterselie fijn en roer door de soep. Als de balletjes gaar zijn kun je serveren! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten