donderdag 29 augustus 2013

Spaghetti met makreel




Vandaag eten we een  van mijn favoriete pastagerechten.
Het recept komt uit de Allerhande. Ik heb het wel iets aangepast.

Dit recept is officieel voor 4 personen maar wij eten er met z'n tweeen van (en de kinderen). Ik gebruik dan zelf alleen minder spaghetti en je kunt eventueel het blikje makreel weglaten (wel gerookte makreel gebruiken)

Ingrediënten 
  • 500 g spaghetti
  • 1 blikje gerookte makreel in zonnebloemolie (190 g)
  • 2 tenen knoflook, ongepeld
  • 1 el kappertjes (potje 100 g), uitgelekt
  • 1 blikje ansjovis filets in olijfolie (46 g)
  • 1 bakje platte peterselie (20 g)
  • zwarte olijven, zonder pit (ik gebruik ongeveer 4 eetlepels)
  • 1 tl kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 tl suiker
  • 3 trostomaten, in parten
  • olijfolie extra vierge
  • 1 pakje makreel filet peper (150 g)
  • 1 citroen, in parten
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie uit het blikje makreel op middelhoog vuur in een koekenpan. Ik gebruik zelf geen blikje makreel, en voeg dan de olie uit de ansjovis toe om in te bakken. Pers de knoflook erboven. Voeg de kappertjes en ansjovis toe. Snijd de peterselie fijn, doe de steeltjes erbij en houd de blaadjes apart. Roerbak 2 min. Verwijder het vel van de makreel uit het blikje en voeg de makreel en olijven toe. Maak de vis klein met een spatel en roer de kaneel, tomatenblokjes en suiker erdoor. Laat 5 min. koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. 

Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Schep de spaghetti voorzichtig door de vissaus. Meng ¾ van de peterselieblaadjes, de tomaat en een beetje olie erdoor. Verdun de saus eventueel met wat kookvocht. Schep de spaghetti in een schaal en verdeel de makreelfilet peper in stukken erover. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de parten citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen