zondag 17 november 2013

BBQ chicken bladerdeeghapjes

Serveer dit hapje eens als je visite krijgt! Ik weet zeker dat ze zullen smullen! Makkelijk van tevoren klaar te maken, ze hoeven alleen nog maar in de oven.

Ingrediënten voor 8 kleine hapjes
Een halve kipfilet in hele kleine stukjes
2 el mais
1 bosui
2 el ui gesnipperd
Smokey BBQ-saus
4 plakjes bladerdeeg
1 ei

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de ui en bak deze in wat olie. Snij de kipfilet heel fijn. Bak dit mee met het ui. Bak het lichtbruin en voeg dan de mais toe. Snij de bosui fijn en voeg toe. Bak 1 minuut mee en voeg dan 2 of 3 el bbq-saus toe. Het is belangrijk dat je smokey bbqsaus hebt en een gewone van bijvoorbeeld Calvé. Dat kan natuurlijk ook wel maar smokey bbq-saus is lekkerder. Ik haal de mijne hier in de buurt bij een slager en heet
"Sweet Baby Ray's Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce". Voeg wat peper en zout toe en laat het mengsel iets afkoelen.

Pak een plakje bladerdeeg en snij hem in de lengte door het midden. Len nu op het onderste gedeelte een eetlepel vulling. Ik snij het bovenste gedeelte altijd een beetje in. Vouw dicht, eventueel de randjes "lijmen" met ei. Druk goed aan en bestrijk de bovenkant met ei voor een mooie goudbruine korst. 

Bak de hapjes in circa 15 minuten op 200 graden gaar en bruin.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten