vrijdag 29 november 2013

Overnight oats met gebakken appel

Overnight oats, je ziet het op steeds meer blogs verschijnen. Ideaal voor als je in de ochtend weinig tijd hebt om te ontbijten.  Buiten dat is het ontzettend lekker en je kunt er enorm mee varieren.

Vandaag heb ik het gecombineerd met superfood chiazaad en warme appeltjes.

Ingrediënten voor 1 persoon
Ongeveer 150 ml amandelmelk (ik giet af op de gok)
3 of 4 el havermout
1 el chiazaad
Ruwe rietsuiker
Kaneel
Halve appel (of meer)
Handje (wal) noten

Doe de avond van tevoren de amandelmelk samen met de havermout en chiazaad in een kom. Strooi wat rietsuiker en kaneel erdoor en roer het geheel goed door. Zet nu afgedekt in de koelkast.

De volgende morgen bak je wat appel, in stukjes met schil, in een pan. Ik bak in kokosvet omdat dit erg gezond is. Voeg wat kaneel en rietsuiker toe en laat 5 minu zachtjes smoren. Roer op het laatst de walnoten in stukjes erdoor. Giet dit warme mengsel op je havermout en eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen