zondag 17 november 2013

Italiaanse salade en zoete aardappel

Zoete aardappel! Super lekker en gezond. Tegenwoordig kun je het zelfs bij de Lidl krijgen.
Zoete aardappels zijn eigenlijk van origine geen ‘echte’ aardappels, en behoren tot de windefamilie. Dit zijn zetmeelhoudende knollen die ook wel bataat worden genoemd en dus officieel een groente zijn. 

Naast dat ze vanwege hun zalige smaak weinig andere oppeppers nodig hebben, zitten ze bomvol vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C, kalsium, magnesium, kalium en hebben ze maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Daarnaast bevatten ze veel minder koolhydraten in vergelijking met ‘normale’ piepers en juist relatief veel vezels, waardoor je minder nodig hebt om vol te zitten. Allemaal uitproberen dus!

Ik at er dit keer aan salade en een stukje zalm bij.

Was de zoete aardappels en maak er partjes van. Laat de schil lekker zitten! Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bestrooi met verse peper en zout.
Bak ze nu op ongeveer 15-20 minuten gaar in de oven op 220 graden. Ze hebben veel minder lang nodig dan gewone aardappels.Ingrediƫnten voor de salade
Gemengde sla
Olijven
Zongedroogde tomaat
Rode of groene pesto
Kappertjes
Parmezaanse kaas 

Verdeel de sla op een schaal en verdeel er wat pesto over. Voeg dan de rest van de ingrediƫnten toe. Hoeveelheden naar smaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten