vrijdag 29 november 2013

Pittige mie met gehakt en prei

Dit recept heb ik jaren geleden gevonden in de Allerhande of Boodschappen. Ik heb het inmiddels eigen gemaakt en weet het originele recept niet meer. Komt ie:

Ingrediënten voor 2-4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen)
Ongeveer 400 gram gehakt
1 grote prei
1 bakje taugé
2 kleine wortels
1 ui
2 el ketjap
2 el chilisaus
2 tl sambal
1 el maizena
100 ml runderbouillon
3 tn knoflook
Mie naar keuze
Pinda's of cashewnoten. 

Meng de ketjap, sambal en 2 el chilisaus door het rauwe gehakt. Pers er ook 1 teen knoflook in uit. Voeg peper en zout toe en meng goed door elkaar. Snij de prei in ringen, de wortel in dunne plakjes en snipper de ui en overige knoflook. Fruit de ui en knoflook aan in wat olie. Ik vind ui en knoflook samen al zo lekker ruiken. Ik vind dat dit de basis is voor bijna alle gerechten. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Voeg de wortel en prei toe en laat 5 minuutjes meebakken. Kook intussen de mie. Gebruik een soort die je lekker vindt. Hier kun je in variëren. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee. Voeg nu de bouillon toe en maak nog op smaak met 1 el chilisaus of meer naar smaak. Meng de mie erdoor.
Bestrooi met geroosterde pinda's of cashewnoten.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen