zondag 22 december 2013

Hapje: Bladerdeeg met tomaat en basilicum

Ik heb gisteren weer een hele lading oven gedroogde tomaatjes gemaakt. Ze zijn weer heerlijk. Zurig, zoet, met een vleugje knoflook.  Je kunt er zo veel mee. Op brood met bijvoorbeeld kaas,  in de pasta of in een salade. Vandaag heb ik ze gebruikt in een bladerdeeghapje.

Ingrediënten voor ongeveer 10 hapjes
2 plakjes bladerdeeg
Handje verse basilicum
Een aanral zongedroogde tomaatjes, ik gebruik mijn eigen oven gedroogde tomaatjes
Parmezaanse kaas
Ei

Laat het bladerdeeg ontdooien en maak aan elkaar vast. 
Bestrooi met de tomaatjes, basilicum en kaas. Strooi wat peper en zout erover. Bestrijk de rand met geklutst ei. Rol het op en snij er stukjes van. 
Bestrijk voorzichtig met ei. Bak op 200 graden in ongeveer 20 minuten bruin.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen