dinsdag 24 december 2013

Marokaanse stoofschotel

Dit is een ontzettend duur gerecht, door de vele ingrediënten. Maar zo lekker.. Echt een aanrader. Maak het gewoon één keertje..

Ingrediënten voor 4 personen
600 gram riblappen (ik gebruik mager stoofvlees)
1/2 theel. peper
1/2 theel. zout
1/2 theel. saffraanpoeder of saffraandraadjes
1 ui
2 gele paprika's
1 courgette
3 eetl. zonnebloemolie of arachideolie
2 teentjes knoflook
3 dl bouillon (van tablet of uit pot)
2 dl kookroom
75 g blanke amandelen
75 g blanke rozijnen
Dadels en gedroogde abrikozen
1 el honing

Bereiden
Snij het vlees in blokjes. Meng gemberpoeder, peper, zout en saffraanpoeder en kruid het vlees hiermee. Pel de ui en snipper deze. Halveer de paprika's en verdeel ze zonder zaadlijsten in reepjes. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik en zet ze afgedekt apart. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesblokjes rondom bruin. Voeg de ui, paprika en de geperste teentjes knoflook bij het braadvet en roerbak 3 minuten. Giet de bouillon erbij. Giet nog niet alles erbij, hou een klein beetje apart. Als het straks te dik is, voeg dan nog wat toe. Dunner maken kan altijd, dikker maken niet. Dat is natuurlijk zonde. Stoof zachtjes met het deksel op de pan 1,5 - 2 uur. Kijk af en toe en roer, het brandt snel aan! Het vlees moet echt uit elkaar vallen. Laat het eventueel nog langer stoven. Voeg 15 minuten voor het einde van de stooftijd de plakken courgette, de kookroom, amandelen en rozijnen toe. Voeg in stukjes gesneden dadels en abrikozen toe als je dat lekker vindt. Voeg ook nog een eetlepel honing toe op het laatst. Serveer couscous, bulgur of zilvervliesrijst bij dit gerecht.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen