vrijdag 13 december 2013

Kip korma met mango en kikkererwten

Ik had al een paar maanden een pot korma-saus in de kast staan. Ik vond in de Allerhande een heerlijk recept!

Ingrediënten voor 4 personen (volgens Allerhande) 
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 4 el volle yoghurt
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 rode uien, in halve ringen
  • 1 pot korma saus (400 ml)
  • 1 mango
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
Doe de kip in een kom en meng met de yoghurt. Laat 5 min. staan. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de kip met de yoghurt toe en bak 3 min. mee. Voeg de pot saus toe en breng tegen de kook aan. Laat op laag vuur 10 min. sudderen. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in blokjes en voeg samen met de kikkererwten toe aan de curry. Lekker met verse koriander en naanbrood.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen