maandag 23 december 2013

Tomaten-creme soep

Eet jij wel eens tomatensoep uit blik? Wat vindt je daarvan? Maak het eens zelf. Zoveel gezonder en lekkerder! 

Voor 1 persoon heb je nodig:
4 grote trostomaten
1 el gesnipperde ui
Halve teen knoflook
1 tl gedroogde oregano
4 el kookroom
Peper en zout
1 tl suiker
Verse basilicum voor garnering

Fruit de ui en knoflook aan. Snij de tomaten in stukjes en bak deze zachtjes een kwartiertje mee. Voeg peper en zout toe en een tl oregano.





Laat lekker pruttelen tot de tomaat fijn is. Pureer het nu met een staafmixer.  Voeg wat water toe als het te dik is. Doe het nu door een zeef en vang de soep op. 




Voeg de room en de suiker toe en maak nog op smaak als je dat nodig vindt.  




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen