maandag 23 december 2013

Kerst: Perenchutney voor bij een kaasplankje

De voorbereidingen voor kerst zijn al in volle gang. Ik heb een aantal dingen uitgekozen die je goed vooraf kunt maken. Dat scheelt straks gestress in de keuken. 
Eerste kerstdag sluiten we het diner af met een kaasplankje. Hierbij ga ik perenchutney serveren. Dit recept komt van Uit Paulines Keuken maar ik heb er zelf nog walnoten aan toegevoegd.

Ingrediënten voor 2 potjes

3 peren
Handje rozijnen
2 kruidnagels
1 el bruine suiker
1 tl kaneel
Snufje zout
Sap van een halve citroen
1 el rode wijnazijn
2 el walnoten

Schil de peren en snij ze in kleine stukjes. Doe het in een steelpan met de overige ingrediënten,  met uitzondering van de walnoten. 




Laat de chutney een half uurtje zachtjes pruttelen.  Voeg als de chutney is afgekoeld in stukjes gehakte walnoten toe. Bewaar het in een schone glazen pot. Ook erg leuk om cadeau te geven.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen