vrijdag 27 december 2013

Tapas: Zalm in saffraansaus


Ingrediënten voor 2 personen:
½ kop witte wijn
¼ kop visbouillon
¼ theelepel saffraan
2 stuks zalmfilet
½ kop creme fraiche
1 eierdooier
Maizena

Bereiding:
Breng in een pan de wijn, de visbouillon en de saffraan aan de kook. Afdekken en gedurende 10-15 minuten zachtjes laten koken. Hierna de creme fraiche toevoegen aan de vloeistof in de pan en deze al roerend inkoken tot een lobbige saus. Vermeng in een kommetje de eidooier met een paar eetlepels van de hete saus. Giet dit mengsel terug in de steelpan, laat het nog een minuut zachtjes pruttelen. Snij de zalm in stukjes van ongeveer 4 x 4 cm. Leg deze in de saus en laat de zalm garen. Als de saus te dun is maak je wat maizena aan met saus en voeg je dit toe. Hirr zal de saus dikker van worden. Maak eventueel op smaak met peper en zout.



Probeer dit gerecht eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Ik at er stokbrood bij. Ik vond het stiekem het lekkerste om het brood in de saus te dopen en deze op te eten.
Het is een tapas recept maar als hoofdgerecht volstaat het ook prima. Lekker met gebakken aardappeltjes en wortels of boontjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen