maandag 6 januari 2014

Donna Hay: Hertenrugfilet en aubergine met feta en munt

Dit recept komt uit het Fresh en Light boek van Donna Hay. Donna heeft lamsvlees gebruikt maar dat hadden ze hier niet. Ik heb hertenrugfilet gebruikt maat je kunt ook biefstuk, ossenhaas of entrecote gebruiken. Het is me nu al vaker opgevallen dat de bereidingstijden van Donna Hay niet kloppen. Daarom heb ik het recept wat aangepast.

Ingrediƫnten voor 2 personen
2 el olijfolie
2 el rodewijnazijn
2 el verse fijngehakte oregano
zeezout en zwarte peper
Vlees naar keuze,  ik gebruikte 3 stukjes hazenrugfilet
1 grote aubergine
3 handen verse munt
hand verse dilletoppen
150 gram feta of witte kaas 
1 el citroensap
1 tl honing

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Meng de olie, azijn, oregano, zout en peper en bestrijk hiermee de in lengteplakken gesneden aubergine.  Bestrijk ook het vlees hiermee. Grill de aubergine in een grillpan tot het gaar is. Gooi geen olie in de grillpan, dat heeft geen zin want de olie blijft tussen de ribbeltjes liggen. Bak de aubergine ongeveer 3-4 minuten per kant, afhankelijk van hoe dik je de plakken hebt gesneden. Leg de gegrilde plakken in een ovenschaal om warm te houden. Zet de schaal in de oven om warm te houden. 

Bereid nu je aardappelen.  Ik heb aardappelfrietjes in de oven gemaakt. Kijk hier
De aubergine kun je dus onderin de oven, bij de aardappelen warm houden. 

Grill op het laatste moment, als de aardappelen nog ongeveer 10 minuten in de oven moeten, het vlees in de grillpan. Afhankelijk van de dikte van het vlees, grill je ze in ongeveer 3 minuten per kant mooi medium. Na het grillen pak je het vlees, mag bij elkaar in, luchtig in aluminiumfolie. Vouw dicht en laat maximaal 5 min rusten. Zo gaart het vlees zachtjes door en rust het. Het resultast is een heerlijk mals stukje vlees, wat niet meer bloederig is. 

Verdeel de aubergine op een schaal. Verdeel hier wat van de munt, dille en feta over. Bewaar iets voor bovenop het vlees. Snij het vlees in plakjes en leg op de aubergine. Verdeel de rest van de munt, feta en dille erover.  Meng de honing met het citroensap en verdeel deze dressing over het vlees en de rest. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten