vrijdag 10 januari 2014

Hachee

Wie houdt er nou niet van hachee? Heerlijk zacht vlees, gestoofde uien. Vroeger at ik er altijd rijst bij maar met aardappelen en rode kool is het ook echt heerlijk.

Ingrediƫnten voor 2-4 personen


5 uien gepeld en in stukken
50 gram boter
600 gram hacheevlees (ik had magere stooflappen)
zout en zwarte peper
2 eetlepels bloem
1 runderbouillonblokje
0,5 liter warm water
2 eetlepels azijn
1 theelepel suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels

Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.

Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.

Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.

Je kunt in de hachee ook eventueel de azijn achterwege laten en daar voor in de plaats 2 eetlepels rinse appelstroop toe voegen. Daarbij de laatste 15 min. 2 zure appels in partjes mee stoven.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen