zondag 26 januari 2014

Eiersalade met zongedroogde tomaat en basilicum

Het is heel simpel om zelf eiersalade te maken. Ik denk dat de meeste mensen de basis ingrediënten altijd wel in huis hebben. Ik heb er dit keer een Italiaanse draai aan gegeven met zongedroogde tomaat en verse basilicum.
Wil je een ander soort eiersalade? Vervang dan deze twee ingrediënten voor wat anders zoals bacon en kerrie.

Ingrediënten voor een schaaltje
3 eieren
1 1/2 el yogonaise (of mayonaise)
2 el gesnipperde ui
1 el  worcestershire saus
3 el fijngesneden zongedroogde tomaat
3 el fijngesneden verse basilicum
peper en zeezout

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water en laat even afkoelen. Pel de eieren en snij ze fijn. Ik gebruikte een eiersnijder,  waar ik het ei in twee keer in stukjes sneed. Roer nu alle ingrediënten door elkaar en prak nog even goed door. Maak op smaak met peper en zeezout.

Heerlijk op een broodje of toastje.






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen