maandag 6 januari 2014

Knapperige aardappelfrites

Ingrediënten voor 2 personen
3 grote aardappelen
2 el olijfolie of zonnebloemolie
2 el rozemarijn
zeezout

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aardappelen met de schil en maak goed droog. Snij er dunne frites van. Dep weer goed droog. Meng de olie met de rozemarijn in een grote kom en doe de frites erbij. Meng alles goed door, zodat alle frites met olie bedekt zijn. 
Leg de frites in één laag op een bakplaat met bakpapier. Bak de frites nu in ongeveer 45 minuten knapperig. Hussel ze een paar keer en hou ze goed in de gaten. Het is afhankelijk van je oven hoe lang ze daadwerkelijk moeten. Soms zet ik de laatste paar minuten de grill nog aan, zodat ze echt lekker knapperig worden. Bestrooi met zeezout. 




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen