maandag 6 januari 2014

Suikervrije banaan-havermoutkoekjes

Na het eten van deze koekjes hoef je je niet schuldig te voelen. Ze hebben gezonde ingrediënten en zijn suikervrij. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt is een snijplank en een oven. Binnen 30 minuten kun je ervan genieten. Eet ze bij de koffie, als tussendoortje of als ontbijt.

Het recept komt van www.micook.nl. Kijk eens op haar site, ik heb heerlijke gezonde dingen voorbij zien komen. Ik heb zelf een kleine aanpassing gedaan aan het recept. Ik heb wat chiazaad toegevoegd. Niet zozeer voor de smaak, maar omdat het een gezonde toevoeging is. Je kunt zelf nog experimenteren met andere noten. Ik ga zelf de volgende keer eens hazelnoten toevoegen.

Ingrediënten voor ongeveer 16 koekjes
100 gram Havermout
2 stuks Bananen rijp, geprakt met een vork
35 gram Walnoten grof gehakt
20 gram Kokos geraspt, optioneel
10 gram Agavesiroop of honing, optioneel
2 tl chiazaad

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle bovenstaande ingrediënten goed door elkaar. Maak van ongeveer 1 eetlepel per stuk, hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een klein beetje plat. 
Bak de koekjes bruin in 15-20 minuten. Laat ze afkoelen en eet smakelijk!




Ik kon niet wachten tot ze waren afgekoeld. Wat ontzettend lekker. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen door de banaan. De helft van de koekjes zijn inmiddels op. Dit is zeker een blijvertje.









1 opmerking:

  1. Leuk stukje, Rianne! En leuk dat je ze ook gemaakt hebt!

    Ze zijn verslavend lekker hè?! ;)

    BeantwoordenVerwijderen